X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

Reacțiile PAS la invitația PLDM: ''țîfnoase și fudule''

24 aug. 2020,, 08:15   Politică
5984 4

Președintele PLDM, Vlad Filat, a catalogat reacțiile PAS și PPDA la invitația de a duce un dialog privind alegerile preziențiale, drept ''țîfnoase și fudule''.

Acesta a rămas nedumerit de reacțiile ambelor fracțiuni și a venit cu unele precizări privind activitatea PLDM, transmite stiri.

''Din păcate, reacția PAS a fost un fel de răzmeriță țîfnoasă și fudulă acompaniată de insinuări și atacuri la persoană executate prin tot felul de elemente interpuse.

De dragul adevărului trebuie făcute cîteva precizări pe care, poate, comunicatele noastre nu le-au evidențiat suficient de clar:
− PLDM a făcut invitația la dialog ca urmare a deciziei Biroului Permanent Central, la care au participat toți președinții organizațiilor teritoriale.
− PLDM nu a condiționat în nici un fel dialogul și gestul nostru a fost o mînă întinsă în perspectiva bătăliilor electorale care urmează.
− Apreciez sincer înțelepciunea politică a celor din PPDA, care deși nu au răspuns direct invitației la dialog, au demonstrat corectitudine (mă refer la poziția oficială a PPDA).

Cît privește atacurile împotriva mea, aș vrea să reamintesc „acuzatorilor mei” că începînd cu demiterea Guvernului pe care l-am condus (05 martie 2013), atît eu cît și PLDM am fost supuși unui proces de anihilare inclusiv prin intermediul fake news-urilor.


Cei care pretind că își doresc un stat de drept ar trebui să nu uite de modul în care am fost reținut, arestat și condamnat, precum și de scopul urmărit prin încarcerarea mea. Nu cred că este cineva în țara asta care nu cunoaște că am fost băgat în pușcărie de Plahotniuc, că nu am avut parte de un proces echitabil, ci de o execuție publică, în care mi-au fost încălcate toate drepturile fundamentale (prezumția de nevinovăție, proces public, egalitatea armelor, dreptul la administrarea probelor și posibilitatea efectivă de apărare).

În acest sens, reamintesc celor care se grăbesc în a da aprecieri blamabile, că cele două cereri depuse de mine la CtEDO au fost comunicate guvernului Republicii Moldova, iar adevărul va triumfa doar într-un act de justiție veritabil. Măcar de dragul teoriei statului de drept, ar trebui să aibă bunul simț și răbdare, altfel nu fac decît să perpetueze narațiunile propagandei plahotniuciste.

Atît eu cît și partidul cu care am obținut regimul liberalizat de vize, am dat jos sîrma ghimpată de pe Prut, am conferit valența firească relațiilor Republicii Moldova cu Romînia, am demarat interconectarea energetică cu Romînia, inclusiv construcția gazoductului Iași – UngheniChișinău. Am racordat efectiv Republica Moldova la Uniunea Europeană prin semnarea Acordului de Asociere și Liber Schimb cu UE și am pus Chișinăul pe harta intereselor euro-atlantice; Noi, putem fi loviți, înfrînți, putem fi distruși, dar niciodată nu vom fi subordonați cuiva. Nici eu și nici colegii mei nu am fost și nu sîntem cuiva datori sau subordonați. Alții ne sînt datori, dar asta este o altă temă. Singurii judecători ai mei și ai PLDM sînt cetățenii și lor le vom da socoteală cu bunele și neîmplinirile noastre'', a declarat Filat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?