X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Nagacevschi reacționează: "Dar cine trebuia să fie ales președinte al Cuții?"

20 aug. 2019,, 13:10   Politică
5226 1

Consilierul președintei Parlamentului, fostul jurist al PSRM, Fadei Nagacevschi, caracterizează toți judecătorii Curții Constituționale (CC), întrebînd cine ar fi trebuit ales președinte, în contextul în care tot mai mulți critică votarea lui Vladimir Țurcan, exponent al socialiștilor.

„Eu am o întrebare: dar cine din actuala componență trebuia să fie ales în calitate de președinte? Dacă era selectat domnul Roșca, toți strigau că PAS a preluat Curtea; dacă doamna Manole, avea să se spună că PPDA a preluat Curtea; dacă doamna Șova, cel puțin s-ar fi spus că Curtea este condusă de o persoană care a declarat, aparent, în mod fals că cunoaște engleza și franceza; dacă ar fi învins unul dintrei cei propuși de CSM, s-ar fi spus că Plahotniuc a preluat Curtea”, apreciază acesta într-o postare pa pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Nagacevschi, „de politicieni depinde mult” dacă Înalta Curte va fi liberă sau nu.

„Dacă i-ai acordat încrederea unui om să fie judecător, este trist cînd încerci să-i cenzurezi din start deciziile și să-i spui cine e bun și cine e rău să fie președinte, mai și indicîndu-i să încalce secretul deliberării”, a adăugat acesta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?