X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Ministerul Justiției reacționează la declarațiile făcute de avocații lui Stoianoglo

28 iun. 2022,, 14:31   Politică
3124 0

Ministerul Justiției califică drept "încercări de manipulare grosolană" a opiniei publice acțiunile avocaților lui Alexandr Stoianoglo, care au publicat astăzi solicitările de explicații ale CEDO adresate Guvernului, pe acest dosar.

Potrivit avocaților lui Stoianoglo, Curtea Europeană nu a fost convinsă că probele din dosarul penal, care au stat la baza reținerii și menținerii în arest la domiciliu a lui Alexandr Stoianoglo, au fost suficiente. De asemenea, Curtea europeană a cerut explicații Guvernului de ce autoritățile i-au interzis lui Alexandr Stoianoglo să participe la întruniri publice și să comunice cu presa pe durata procedurilor penale în privința sa.

În replică, reprezentanții Ministerului Justiției au declarat că Guvernul va prezenta poziția față de cererile menționate în termenii indicați.

"Astăzi, în spaţiul public au apărut doar comentariile avocaților domnului Stoianoglo pe marginea cererilor făcute publice de CtEDO la data de 20 iunie 2022, fapt care nu schimbă datele problemei. Cum am spus anterior, Ministerul Justiției (Agentul guvernamental) va solicita opiniile tuturor autorităților implicate și, în termenul acordat de către instanţa europeană de contencios a drepturilor omului (pînă la 22 septembrie 2022), va prezenta poziția Guvernului referitor la cererile menționate", se arată în comunicatul Ministerului.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?