X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Reacția lui Dodon, după ce Maia Sandu a declarat că membrii familiei sale sînt urmăriți la solicitarea PSRM

28 mai. 2021,, 12:14   Politică
3306 17

Liderul PSRM, Igor Dodon, neagă informațiile că ar fi cerut ministrului de Interne, Pavel Voicu, să urmărească membrii familiei președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, și, la rîndul lui, o învinuiește pe șefa statului de filaj al membrilor PSRM și familiei sale.

În cadrul emisiunii sale tradiționale, Dodon a menționat că nu are nicio legătură cu urmărirea familiei Maiei Sandu și crede că declarațiile acesteia sînt o metodă de victimizare.

„Nu înțeleg de ce mă acuză pe mine, ce am cu tot asta. Sînt sigur că nu sînt niciun fel de încercări de filaj sau urmărire. Explic prin unul din două argumente de ce se întîmplă asta. Primul este încercarea doamnei Maia Sandu de victimizare în campanie, a mai făcut lucrul acesta, sau al doilea este o stare paranoică. Și cred că este și primul și al doilea. Cum să atragi atenția în campania electorală asupra unei persoane. Spui că ești filat, că ești agresat, că ești urmărit. În Republica Moldova, la moment, de filaj se ocupă SIS-ul, care este în subordinea Maiei Sandu”, a menționat Dodon.

În context, Dodon a spus că familia sa și membri ai PSRM sînt urmăriți. „Cunoaștem informație sigură, că o dată în două zile, Maia Sandu primește raport detaliat de la SIS despre ce a făcut Dodon, ce a făcut soția lui Dodon, cînd s-a dus copilul la grădiniță, ce fac deputații PSRM în teritoriu. Iată ce se întîmplă în Republica Moldova”, a adăugat liderul socialiștilor.

„Aceasta e o încercare de victimizare, în condițiile în care, doamna președinte cunoaște foarte bine atunci cînd ia raportul ce ceai a băut un ministru sau ex-președinții. Noi știm acest lucru. Și a doua parte – paranoia. Maia Sandu și-a triplat paza. (…) Ea se teme, sute de oameni sînt implicați. Eu îi cunosc la față”, a precizat Dodon.


Ieri, 27 mai, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari”, președinta Republicii Moldova a menționat că unii membri ai familiei sale sînt urmăriți la cererea socialiștilor, iar de acest lucru se ocupă ministrul de Interne Voicu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?