X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3994

Reacții după recuperarea Aeroportului Internațional Chișinău: Ce spun deputații

30 noi. 2022,, 15:59 (reactualizat 3 dec. 2022,, 13:04)   Politică
6102 0

După îndelungi discuții și promisiuni privind soarta Aeroportului Internațional Chișinău, acest important obiect al statului a revenit, prin hotărîre judecătorească, în gestiunea autorităților.

Vestea a fost primită cu aplauze de guvernare, care și-a expus deja planurile de a asigura o administrare mai eficientă Aeroportului, asta însemnînd diversificarea operatorilor de transport și reducerea prețurilor de zbor.

I-am întrebat pe deputați ce cred că urmează după acest “mic succes”. La ce alte decizii cu impact să ne așteptăm în viitorul apropiat.

În timp ce deputații majorității parlamentare s-au arătat încrezuți că lucrurile vor avansa atît la Aeroport, cît și în alte dosare de rezonanță, fie că e vorba reîntoarecerea în proprietatea statului a bunurilor fraudate sau pedepsirea celor care au prejudiciat grav bugetul public, opoziția a declarat că meritul întoarcerii Aeroportului nu aparține PAS-ului, ci Guvernului precedent, care a inițiat demersurile legale în vederea recuperării acestui bun.

Menționăm că în 2013, în baza unui contract de parteneriat public-privat, operațiunile și managementul Aeroportului Internațional Chișinău au fost transferate către Avia Invest. Compania concesionară s-a angajat să administreze aeroportul timp de 49 de ani și să investească în modernizarea lui 250 de milioane de euro. Avia Invest a fost însă acuzată că nu a îndeplinit planul de investiții, fiind solicitată rezilierea contractului de concesionare.

8
0
0
0
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?