X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ratificarea Convenției privind combaterea violenței față de femei, amînată

12 mar. 2021,, 11:41   Politică
2075 0

Deputata Platformei DA Doina Gherman a propus astăzi plenului Parlamentului să supună dezbaterilor și să ratifice Convenția privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a volenței domestice.

Ea a argumentat că ratificarea acestui document este necesară pentru combaterea fenomenului violenței de gen în R.Moldova, în condițiile în care pe perioada pandemiei s-a raportat un număr sporit de cazuri de violență domestică.

"Acest proiect a fost înregistrat în Parlament la 3 martie 2020 și într-un an nu a fost întreprinsă nicio acțiune pentru examinarea și adoptarea legii. Este un fapt grav nejustificat Mii și mii de femei din țară continuă să fi supuse comportamenului agresiv. Pe timp de pandemie, drepturile femeilor a fost încălcate, apelurile la linia fierbinte a victimelor violenței domestice au crescuăt cu 30 la sută, fără precedent. Am văzut multe mesaje de felicitare din partea politicienilor de 8 martie, dacă cu adevărat vreți să faceți bine, susține-ți această inițiativă", a menționat Doina Gherman.

Propunerea nu a întrunit însă un număr necesar de voturi pentru a fi inclusă pe ordinea de zi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?