X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Radu Marian și Ion Șpac participă la Adunarea Parlamentară a deputaților din țările NATO

20 oct. 2022,, 09:45   Politică
1736 0

Deputatul PAS, Radu Mariana, împreună cu colegul său Ion Șpac, participă în Helsinki la Adunarea Parlamentară a deputaților din țările NATO, la care Republica Moldova participă din 1994, notează Noi.md

Anunțul a fost făcut de Radu Marian pe rețelele de socializare.

Potrivit alesului poporului, subiectul de bază al seminarului a fost operațiunea militară a Rusiei în Ucraina.

”Am avut oportunitatea să descriem tuturor țărilor participante provocările cu care se confruntă Moldova, inclusiv ultimele acțiuni provocatoare ale Rusiei – reducerea nejustificată a volumului de gaze livrat, tranzitarea spațiului aerian moldovenesc a rachetelor rusești, tentativele de destabilizare politică etc. De asemenea, am făcut apel către comunitate internațională să susțină Moldova, să ne ajute să trecem cu bine de criza energetică și să ne îmbunătățim capacitățile de apărare. Sîntem o țară neutră, dar asta nu înseamnă că trebuie să rămânem izolați din perspectivă arhitecturii euro-atlantice de apărare”, a scris Marian.

Totodată, deputatul a menționat că a avut și întâlniri bilaterale cu deputații din Franța, Germania, Turcia, și Norvegia.


”Le-am explicat riscurile la care este expusă Moldova și am făcut apel pentru suport. Trebuie să valorificăm la maxim simpatia și respectul care există acum la nivel internațional pentru Republica Moldova. La final de program, am avut plăcerea să discutăm și cu mai mulți conaționali de-ai noștri care locuiesc în Helsinki. Chiar dacă sunt departe de casă, ei sunt cu sufletul alături de Moldova”, scrie deputatul PAS.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?