X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cei cinci membri ai CEC ar putea demisiona pentru a bloca alegerile. Declarație

7 iun. 2021,, 19:02   Politică
4576 6

Liderul Blocului electoral „Renato Usatîi” susține că cei cinci membri ai Comisiei Electorale Centrale (CEC) care au votat micșorarea numărului secțiilor de votare în străinătate, ar putea demisiona în vederea blocării alegerilor parlamentare anticipate. Usatîi a declarat acest lucru la 7 iunie în fața sediului Curții de Apel care examinează plîngerea sa cu privire la legalitatea deciziei CEC.

„Cinci membri ai CEC care au votat pentru micșorarea numărului secțiilor de votare în străinătate vor demisiona, iar partidele care au fost nemulțumite de decizia CEC vor fi acuzate de presiuni”, a declarat Usatîi. El a menționat că noii membrii ai CEC ar trebui să fie numiți de parlamentul care, de facto, este dizolvat. Acest lucru, potrivit lui, va contribui la blocarea alegerilor.

Usatîi a mai adăugat că examinarea contestației lui privind hotărîrea CEC va fi tergiversată. „Potrivit legii nu pot face asta mai mult de 5 zile”, a menționat Usatîi.

Secretarul CEC Maxim Lebedinschi nu a confirmat, și nici nu a infirmat declarația lui Usatîi privind eventuala demisie a celor cinci membri ai CEC care au votat micșorarea numărului secțiilor de votare în străinătate. „Sunt presat pentru că mi-am făcut munca în conformitate cu legea, din cauza deciziei pe care am luat-o. Anume aceste partide mă presează. Mai mult, în adresa mea au venit amenințări, potrivit cărora, dacă nu-mi voi schimba decizia, va trebui să suport consecințele”, a menționat Lebedinschi pentru NM, comentînd declarația lui Usatîi. El a mai adăugat că în caz că va decide să demisioneze, va anunța public acest lucru.

Încă un membru al CEC care a votat micșorarea numărului secțiilor de votare în străinătate Vadim Filipov nu a răspuns la apelul telefonic al corespondentului NM.


Partidul Socialiștilor a calificat declarația lui Usatîi drept o „fabulație”. „Aceasta este o fabulație a domnului Usatîi. Regretăm că unii oponenți politici utilizează minciuna pentru a se manifesta în campania electorală, în lipsa unor mesaje constructive și credibile”, a declarat pentru NM purtătorul de cuvânt a PSRM Carmena Sterpu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?