X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Pușcaș critică modul în care s-a desfășurat ședința de ieri a Curții Constituționale

28 apr. 2021,, 09:57   Politică
4999 11

Fostul președinte al Curții Constituționale (CC), Victor Pușcaș, a criticat modul în care s-a desfășurat ședința CC pe cazul demiterii Domnicăi Manole.

Într-o postare pe Facebook, constituționalistul se arată mirat de faptul că Manole a luat parte la acest proces și chiar a fost președinte la ședinței.

„De ce n-a fost satisfăcută cererea de recuzare a D-nei D.Manole ? De ce ea personal nu și-a anunțat recuzarea ? De ce s-a anunțat partea rezolutivă a hotărîrii în care s-a spus despre retragerea mandatului unui judecător fără a-i da numele ? De ce n-au fost numite și analizate motivele retragerii mandatului judecătorului anonim ? Întrebări, bănuieli, neîncredere … O să încercăm să facem puțină lumină.

Este adevărat că art.27 din Codul Jurisdicției Constituționale prevede numai 2 motive de recuzare a judecătorului constituțional:

1. a participat la adoptarea actului contestat și 2. și-a expus în public părerea despre constituționalitatea actului contestat.


Însă CJC a fost adoptat la 16.06.1995. Pe parcursul anilor Parlamentul a decis să intensifice lupta cu abuzurile funcționarilor publici și a demnitarilor de stat și a adoptat Legea Nr 16 din 15.02.2008 privind excluderea conflictelor de interese, ca ei, fiind în serviciul public să adopte numai decizii imparțiale și legitime. Aș dori să cunosc care lege a fost aplicată ? Există o metaforă : nimeni nu poate fi judecător în propria decizie. Sau ne rămîne numai să exclamăm: o tempora, o mores”, scrie Pușcaș.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?