X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

PSRM cere demisia ministrei Justiției

6 noi. 2019,, 13:27   Politică
3305 1

Partidul Socialiștilor cere demisia ministrei Justiției, Olesea Stamate, după ce aceasta a anunțat că urmează a fi anulat concursul de selectare a candidatului pentru funcția de procuror general. Potrivit PSRM-ului, asupra ministrei ar fi fost făcute presiuni, după ce „favoritul” Guvernului nu a trecut în etapa finală a concursului.

„Avem parte de un final comico-tragic, care aduce cu sine cel mai mare eșec al actualei guvernări. Anumite presiuni politice care s-au făcut asupra ei (n.r Olesea Stamate), au determinat-o să ia o decizie care discreditează total reforma justiției, demonstrînd dependența față de politic. Ministra Stamati trebuie să facă gestul de onoare și să demisioneze, cu scuze publice adresate cetățenilor”, a declarat deputatul socialist Vasile Bolea.

Socialiștii cred că această decizie a Ministerului Justiției de a anula concursul a fost luată pentru că nu a trecut în etapa finală Ștefan Gligor, care ar fi fost „preferatul” guvernării la funcția de procuror general.

„Asta demonstrează lipsa totală de independență a acestui ministru. Avem indiciile unei incompetențe clare. În aceste condiții, PSRM așteaptă demisia ministrului și desemnarea de către Blocul ACUM a unei persoane competente pentru funcția de ministru al Justiției”, a adăugat Bolea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?