Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Se cere organizarea unei ședințe speciale a Parlamentului

29 apr. 2022,, 22:49   Politică
3084 0

Partidul Socialiștilor solicită organizarea unei ședințe speciale a Parlamentului la care să fie audiată conducerea statului, precum și șefii serviciilor speciale, pe subiectul asigurării securității naționale.

Potrivit unui comunicat al PSRM, ședința respectivă trebuie să se încheie cu adoptarea unei Declarații politice în care toți actorii internaționali să fie îndemnați să renunțe la retorica militaristă în raport cu Republica Moldova și necesitatea păstrării păcii în stat, transmite deschide.md.

Socialiștii s-au adresat și către Rusia și Ucraina „să evite declarațiile războinice” în raport cu R.Moldova, inclusiv regiunea transnistreană.

„Noi salutăm întîlnirea de joi seara, care a avut loc la Varnița, unde reprezentanții Chișinăului și Tiraspolului au discutat situația din regiune. Mizăm pe faptul că toți cei implicați în acest dialog înțeleg că dezghețarea conflictului armat la Nistru nu este în interesul nimănui pe ambele maluri ale acestui rîu. Ne exprimăm speranța că dialogul permanent între Chișinău și Tiraspol va fi păstrat, iar rațiunea va prevala și va fi evitată o posibilă escaladare armată.

În lumina ultimelor evoluții în regiune, PSRM crede necesară organizarea unei ședințe speciale a Parlamentului, la care să fie audiată conducerea supremă a țării, precum și șefii Serviciilor Speciale, pe tema asigurării securității naționale. Ședința respectivă trebuie să se încheie cu adoptarea unei Declarații politice în care să îndemnăm toți actorii internaționali să renunțe la retorica militaristă în raport cu Republica Moldova și necesitatea păstrării păcii în țara noastră”, precizează PSRM.

6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?