X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

PSRM, după consultările avute cu Maia Sandu: „Nu vom accepta presiuni”

29 mar. 2021,, 14:31   Politică
4812 11

Reprezentanții fracțiunii parlamentare a PSRM au avut, astăzi, consultări cu șeful statului, Maia Sandu. Deputatul Vlad Batrîncea a declarat la finalul discuțiilor că a readus la cunoștința președintelui că în parlament este o majoritate și este un candidat la funcția de premier, care va fi capabil să scoată R. Moldova din impas.

„Am discutat și am încercat să aflăm poziția dnei Președinte de ce a mers unilateral cînd am propus un dialog veritabil, autenic. Am reiterat că soluțiile pot fi găsite într-un dialog, nu vom accepta poziții unilaterale, presiuni. Nu am primit informații suplimentare privind ceea ce va întreprinde în continuare. Alegerile anticipate urmează să aibă loc numai după stabilizarea situației pandemice, social-economice, cu un guvern stabil”, a declarat Vlad Batrîncea.

Deputatul spune că șeful statului trebuie acum să asigure un echilibru și să-l susțină pe Vladimir Golovatiuc în funcția de prim-ministru, asta dacă se vrea ca situația politică să nu fie înrăutățită și mai mult.

„Parlamentul are o majoritate, un candidat conform tuturor rigorilor. Competența de a numi un guvern aparține parlamentului. Rolul președitnelui este de a asigura un echilibru. Am chemat-o pe doamna președinte să susțiună acest echilibrtu și să susțină acest candidat. Consultările avute anterior au fost mimate, candidatura d-lui Grosu nu a fost discutată cu nicio fracțiune sau grup parlamentar”, a adăugat Batrîncea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?