X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

Ioniță, întîlnire de rămas bun cu Maia Sandu

3 mai. 2022,, 13:35   Politică
3036 0

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul României în țara noastră, Daniel Ioniță, cu prilejul încheierii mandatului său.

Șefa statului și-a exprimat aprecierea pentru contribuția Ambasadorului Ioniță la consolidarea relațiilor moldo-române și a Parteneriatului Strategic dintre țările noastre, și pentru susținerea parcursului european și a modernizării Republicii Moldova. Președinta Maia Sandu i-a mulțumit pentru promovarea proiectelor culturale în țara noastră, precum și pentru ajutorul generos oferit de autoritățile române în lupta cu pandemia de Covid-19.

În cadrul întrevederii, oficialii au discutat despre prioritățile imediate ale Republicii Moldova și despre modul în care România ne-ar putea susține în continuare pe calea democratizării și dezvoltării țării. În acest context, Daniel Ioniță a confirmat sprijinul și angajamentul României pentru agenda de reforme a Republicii Moldova.

Acum un an, Ambasadorul a fost implicat într-un mare scandal. El a declarat că moldovenii trebuie vaccinați nu împotriva coronavirusului, "ci împotriva moldovenismului primitiv sau împotriva acelor sentimente moștenite din vremurile sovietice pe care le simt la un moment dat pentru România".

Daniel Ioniță este absolvent al Colegiului NATO din Roma, a studiat la Colegiul European pentru apărare și securitate, Centrul Marshall și Colegiul Național de Apărare din Suedia.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?