X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Forțele pro-moldovenești speră să obțină majoritatea în noul parlament

21 mai. 2021,, 15:15   Politică
3866 25

Forțele patriotice pro-moldovenești speră să-și consolideze pozițiile și că blocul "PCRM și PSRM" va putea obține o majoritate constituțională în noul Parlament, ceea ce va consolida semnificativ statalitatea și suveranitatea Moldovei, va permite soluționarea problemei predării istoriei Moldovei în școlile din țară, va pune capăt speculațiilor privind denumirea limbii de stat a Republicii Moldova.

Despre acest lucru a declarat în cadrul ședinței membrilor Consiliului Republican și reprezentanților organizațiilor fondatoare ale platformei publice "Uniunea Populară" cu conducerea Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, care a fost organizată la inițiativa PCRM.

În cadrul întrevederii a fost discutată situația social-politică actuală din țară în contextul viitoarelor alegeri parlamentare. Participanții la ședință au subliniat importanța intensificării eforturilor de consolidare a statalității, suveranității, integrității și fundamentelor spiritual-morale ale țării.

Partidele au discutat prioritățile și planul comun de acțiuni care vizează consolidarea pozițiilor forțelor politice pro-moldovenești, respectiv blocul unic "PCRM și PSRM".

A fost menționată importanța obținerii majorității constituționale în viitoarea componență a parlamentului de către forțele patriotice ale țării, ceea ce va consolida în mod semnificativ statalitatea și suveranitatea Republicii Moldova, va rezolva problema predării istoriei Moldovei în instituțiile de învățământ din țară, va pune capăt speculațiilor cu privire la denumirea limbii de stat a Republicii Moldova, precum și, ca urmare a îmbunătățirii relațiilor de prietenie cu Rusia și alte țări EEU, va lansa un mecanism de relansare puternică a economiei republicii și de îmbunătățire a nivelului de trai al cetățenilor.


Potrivit reprezentanților "Uniunii populare", este planificată o serie întreagă de întîlniri cu organizațiile publice și politice pro-moldovenești din republică, orientate spre consolidarea forțelor și elaborarea unui plan comun de acțiuni.

Adunarea Constituantă de formare a platformei publice patriotice "Uniunea Populară" a avut loc la Chișinău la 17 mai 2021.

Printre fondatorii platformei "Uniunea Populară" s-a numărat și Mișcarea Populară "Salvați Moldova!", mișcarea națională voluntară "Sediul Național Anti-Criză", Consiliul Public din Republica Moldova, mișcarea patriotică "Pro-Moldova" (președinte - istoricul și filologul, autorul mai multor monografii științifice, Vasile Stati), Societatea Istorico-geografică a Moldovei, Sindicatele Colaboratorilor organelor de forță din Republica Moldova, Federația Sindicatelor Lucrătorilor din Domeniul Culturii Fizice, Sportului și Turismului "SindSport" din Republica Moldova, Uniunea Națională a Studenților și Tineretului din Moldova și Moldovenesc și Autonomia moldovenească național-culturală din or. Sankt Petersburg.

Participanții la adunarea constituantă a adoptat o rezoluție în care au remarcat pericolul mare de proceselor antipopulare implementate în țară prin eforturile partidelor pro-românești și politicieni care disprețuiesc tot ce este moldovenesc - istorie, limbă, cultură și tradiții, și declară în mod deschis intenția de a distruge statalitatea de secole a Republicii Moldova prin unirea republicii cu România.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?