X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Procuratura explică de ce e puțin probabilă o extrădare a lui Cavcaliuc

9 aug. 2021,, 14:57   Politică
2884 1

Procuratura a confirmat că liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a anunțat instituția printr-o scrisoare de serviciu motivul pentru care nu se află în țară.

Solicitarea de reținere a acestuia rămîne însă în vigoare, pentru că „bănuitul a avut suficient timp să se prezinte pentru mărturii în fața procurorilor", a precizat procurora pe dosarul Zelionka, Ludmila Zaharia.

Cavcaliuc nu riscă, deocamdată, să fie extrădat din țara în care se află, potrivit ultimelor informații din Marea Britanie. Totuși, organele de drept din această țară îl pot reține pentru 72 de ore, în baza deciziei instanțelor din Moldova, a spus procurora.

„Dumnealui nemotivat nu se prezintă la Procuratură, chiar și pînă a pleca a avut suficient timp pentru a se prezenta și oricum nu se prezenta neîntemeiat, motiv pentru care este anunțat în căutare.

Ce ține de extrădare, nu este o procedură atît de ușoară, din motiv că - da, el este anunțat în căutare, în privința lui nu s-a aplicat măsură preventivă arestul. Din aceste considerente, chiar dacă va fi reținut de autoritățile țării în care se află nu o să poată să fie reținut și extrădat, pentru că el este pus sub învinuire pe infracțiune mai puțin gravă, motiv pentru care am emis doar ordonanță de reținere a lui pentru înaintare de învinuire, dar ordonanță de reținere - poate fi reținut doar pentru 72 de ore.


El a scris o cerere precum că se află în legătură cu serviciul, dar oricum este nemotivată și nu-i temei de a nu fi reținut”, ne-a spus Zaharia.

Liderul Partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a anunțat că vine acasă pe 20 iulie.

În aceeași zi, Gheorghe Cavcaliuc a fost anunțat în căutare de către procurori, iar alți patru membri PACE sînt pe banca acuzaților în dosarul „zelionka”.

Liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a spus că va oferi declarații de rigoare, doar în fața unor procurori cinstiți. Reacția vine după ce a fost repetat citat la Procuratura raionului Sîngerei pentru ziua de vineri, în dosarul „zelionka”. Potrivit unui comunicat emis de reprezentanții partidului, Procuratura ar ignora demersurile lui Cavcaliuc și ale avocatului său, privind recuzarea procurorului de caz.

Vicepreședintele raionului Sîngerei din partea Platformei DA, Tudor Tutunaru, a fost oprit în plină stradă de membri ai Partidului Acasă Construim Europa, fiind acuzat că s-ar fi „vaccinat anti-Covid fără rînd”. În timpul discuțiilor, un bărbat i-a turnat lui Tutunaru verde de briliant pe cap.

Liderul Partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a spus atunci că este o „decizie asumată” a PACE de a lupta cu „cei corupți, care se vaccinează fără rînd”. Ulterior, liderul PACE și-a schimbat poziția și a declarat că dosarul „zelionka” reprezintă „un conflict între rude”. Asta după ce s-a constatat că cel care a turnat verde de briliant este fiul finilor lui Tutunaru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?