Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Procuratura cere arest la domiciliu pentru fostul președinte Igor Dodon. Cum argumentează

26 ian. 2023,, 17:20   Politică
3359 0

Procuratura Anticorupție a înaintat, astăzi, un demers la Curtea Supremă de Justiție, privind înlocuirea măsurii preventive în cazul fostului președinte Igor Dodon.

Procurorii solicită înlocuirea măsurii obligarea de a nu părăsi țara cu arest la domiciliu.

Potrivit procurorilor, certificatul medical prezentate de Igor Dodon, în baza căruia instanța a decis să-i permită deplasarea peste hotare, ar fi fost falsificat. După cum a argumentat Igor Dodon, vizita peste hotare este necesară pentru a asigura un tratament de reabilitare post Covid-19, în România, a fiului său.

Cu toate acestea, potrivit procurorilor, medicul a cărui nume și prenume figurează în documentul medical prezentat instanței a declarat că nu-i este cunoscut pacientul menționat și că ar fi aplicat ștampila pe Trimiterea-Extras la rugămintea unei colege.

Totodată, aceasta a menționat că procedurile indicate în certificatul medical nu sînt necesare de a fi efectuate peste hotare, acestea fiind disponibile și în Republica Moldova.


În aceste circumstanțe, la 26 ianuarie 2023, procurorii au efectuat ridicări de documente și dispozitive informatice, astfel că toate acțiunile vor fi examinate prin prisma săvîrșirii infracțiunii de falsificare de documente.

3
0
0
0
19

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?