X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Procuratura nu va mai cere parlamentului să ridice imunitatea lui Șor, Jardan și Ulanov

15 iul. 2021,, 15:17   Politică
4702 1

Procuratura nu va interveni către Parlament cu solicitarea repetată ca deputaților Partidului Politic „Șor”, Ilan Șor, Petru Jardan și Denis Ulanov să le fie ridicată imunitatea parlamentară. Asta deoarece, potrivit procurorilor, acordul eliberat anterior de Legislativ privind imunitatea parlamentarilor rămîne valabil, cel puțin pînă la întrunirea legală a noului Legislativ.

Prin urmare, în prezent, Șor, Ulanov și Jardan continuă să nu se bucure de imunitate parlamentară.

În schimb, Procuratura Generală va interveni către Parlamentul nou ales cu solicitarea de a interpeta legea și a face propriile precizări privind valabilitatea imunității celor trei legislatori.

„În funcție de poziția Parlamentului, (n.r. Procuratura) va decide asupra necesității intervenirii repetate cu solicitarea de ridicare a imunității de deputat”, se menționează într-un comunicat de presă remis de serviciul de presă al Procuraturii.

Procuratura a venit și cu o serie de precizări privind etapele la care se afllă dosarele lui Șor, Jardan și Ulanov.


„În speța deputatului Petru Jardan – urmărirea penală a fost finalizată și dosarul deferit justiției la data de 21 iunie curent”, susțin procurorii.

„În speța deputatului Denis Ulanov – urmărirea penală a fost finalizată, în prezent, partea apărării făcînd cunoștință cu materialele cauzei penale, conform unui grafic prestabilit, dosarul fiind planificat spre expediere în judecată la începutul lunii august curent”, mai spun cei de la PG.

„Cu referire la speța Ilan Șor reiterăm că, în privința lui există cauze penale pendinte atît la etapa de urmărire penală, cît și la etapa judecării (care nu pot fi finalizate din motivul eschivării numitului)”, ami explică Procuratura.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?