X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

PRO Moldova va sesiza Curtea Constituțională privind unele legi adoptate în Parlament

17 dec. 2020,, 14:33   Politică
5692 7

Președintele grupului parlamentar PRO Moldova a anunțat într-un briefing la Parlament că intenționează să sesizeze Curtea Constituțională referitor la unele legi ce au fost votate miercuri, de către deputați.

„Noi, cei din PRO MOLDOVA vom face o analiză bună a consecințelor, inclusiv a efectelor care le aduc legile votate ieri și zilele trecute asupra economiei și în general a intereselor Republicii Moldova. Examinăm motivele de a sesiza Curtea Constituțională referitor la anularea legii miliardului, a tot ce înseamnă lupta de protecție cu propaganda și dezinformarea în Codul Audiovizualului, legea care promovează limba rusă și multe alte legi care au fost aprobate zilele trecute. Analizăm fundamentarea cu care am putea merge în fața Înaltei Curți și a opri pe cale legală acest dezmăț”, a declarat Candu.

În cadrul briefing-ului, Andrian Candu a criticat modul în care au fost votate unele proiecte de legi.

Amintim că ieri, în ședința Legislativului, deputații au adoptat proiectele de legi cu privire la abrogarea ”legii miliardului”, diminuarea vîrstei de pensionare, cu privire la funcționarea limbilor, pachetul de legi privind Găgăuzia, politica bugetar-fiscală pentru anul 2021, dar și bugetul pentru anul 2021.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?