Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

PRO Moldova nu-l va susține pe Golovatiuc la funcția de premier

22 mar. 2021,, 10:43   Politică
3334 5

Grupul parlamentar PRO MOLDOVA, condus de deputatul Andrian Candu, nu-l susține pe Vladimir Golovatiuc, candidatul pentru funcția de premier propus de majoritatea parlamentară creată recent de deputații PSRM-ȘOR.

Anunțul a fost făcut de Andrian Candu pe Facebook, cu cîteva ore înainte de ședința Parlamentului la care Igor Grosu, candidatul pentru funcția de prim-ministru desemnat de președintele Maia Sandu, ar putea cere votul de învestitură.

Deputatul Andrian Candu și-a exprimat nemulțumirea că în ultimii doi ani țara nu este guvernată eficient din cauza combinațiilor și intereselor unor politicieni, scrie publika.md.

”De peste doi ani, țara este împărțită și ”guvernată” cu jumătăți de măsură, ba de unul, ba de altul și tot așa în combinații care mai de care mai deocheate, în funcție de cum stau figurile pe tablă. De mai bine de doi ani, Republica Moldova are/n-are Guvern și majoritate. De mai bine de doi ani PRO MOLDOVA nu participă la guvernare și face apeluri la bun-simț. Însă jucătorii, pretinși principali, continuă să facă scenarii, să tragă din timp și să bombardeze Curtea Constituțională cu sesizări. Noi rămînem să privim acest spectacol și să îndurăm consecințele haosului și crizelor, rugîndu-ne să scăpăm de COVID măcar”, a scris Andrian Candu.

În aceste condiții, susține Andrian Candu, PRO MOLDOVA nu va vota candidatul PSRM-ȘOR și lasă să se înțeleagă că grupul său parlamentar îl va susține pe Igor Grosu în funcția de premier.


”Candidatul înaintat de președinte, constituțional, urmează să vină cu echipa și programul. Am spus de nenumărate ori din 2019 încoace, de cînd oamenii buni se află la putere, asumați-vă ceea ce ați obținut și administrați așa cum ați promis”, a mai scris președintele PRO MOLDOVA, Andrian Candu, pe pagina sa de Facebook.

Igor Grosu a fost desemnat premier de președintele Maia Sandu, iar și Vladimir Golovatiuc a fost propus în această funcție de majoritate parlamentară PSRM și Platforma parlamentară ”Pentru Moldova”, din care fac parte și deputații Partidului ”ȘOR”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?