X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Pro Moldova e gata să poarte discuții cu Igor Grosu

18 mar. 2021,, 15:49   Politică
3076 3

Deputații Pro Moldova sînt gata să poarte discuții cu candidatul la funcția de premier, Igor Grosu, desemnat de președinta țării, Maia Sandu. Asta a declarat președintele grupului parlamentar, Andrian Candu, care consideră că decretul de desemnare a fost „corect emis”.

„Dl Golovatiuc nu este candidat la funcția de prim-ministru, desemnat de președintele Maia Sandu. La ora actuală, există o altă persoană, dl Grosu, care este desemnat prin decretul președintelui. Acest decret, în opinia mea, a fost corect emis și are toată puterea sa de decret. Mingea, cu regret, din Parlament și Președinție, a fost aruncată în responsabilitatea Curții Constituționale. Trebuie să așteptăm decizia CC, dacă decretul este legal sau nu. Atunci ne vom formula și noi poziția politică a Pro Moldova ce ține de viitoarele acțiuni”, a declarat Andrian Candu, scrie agora.md.

Între timp, deputatul a spus că va accepta să participe la discuții cu Igor Grosu. „Pentru noi contează foarte mult să auzim în primul rînd intenția reală, prin comparație cu cea a prim-ministrei desemnată, Natalia Gavrilița, care a venit cu un program bun și o echipă bună, dar intenția din start a fost că nu vrea să fie votată”, a spus liderul Pro Moldova.

Menționăm că Igor Grosu a anunțat deja că planifică discuții cu fracțiunile parlamentare.

Pe 16 martie, președinta țării, Maia Sandu, a inițiat consultări cu fracțiunile parlamentare. Majoritatea forțelor politice și-au expus poziția pentru un guvern care ar soluționa problemele stringente din țară, pînă la declanșarea unui scrutin parlamentar anticipat. Între timp, candidata susținută de majoritatea parlamentară formalizată, Mariana Durleșteanu, a anunțat că-și retrage candidatura la funcția de premier.


La finalul consultărilor, Maia Sandu a anunțat că a luat act de decizia Marianei Durleșteanu și că, așa cum majoritatea nu are un candidat, îl propune pe liderul PAS, Igor Grosu, la funcția de premier al R. Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?