X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Invitația lui Dmitri Kozak în Moldova este un pas minunat și rezonabil din partea Maiei Sandu. Opinie

23 aug. 2021,, 10:00   Politică
3401 9

Șeful-adjunct al administrației prezidențiale din Rusia, Dmitri Kozak, a fost invitat să vină la Chișinău de către Președintele Moldovei, Maia Sandu, personal, acesta fiind un pas minunat și rezonabil din partea ei.

Declarația a fost făcută de cunoscutul jurnalist Valeriu Demidețchi în cadrul emisiunii „Mehanizm deistvia” cu Elena Levițkaia-Pahomova pe postul NTV-Moldova, relatează Noi.md.

„Bineînțeles, înțelegem că dacă a fost primit de către cea mai mare șefă a Moldovei care acum controlează totul în țara noastră: Președinția, Parlamentul și Guvernul, atunci, desigur, el putea veni doar la invitația ei. Știu sigur că ea a telefonat, ea l-a rugat să vină și cred că a fost un pas foarte bun și rezonabil din partea ei, deoarece nu există o altă persoană care ar cunoaște mai bine relațiile moldo-ruse. El este și reprezentantul Președintelui Rusiei pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Moldova” , a spus Valeriu Demidețchi.

În opinia sa, Dmitri Kozak a venit la Chișinău pentru a „măsura temperatura”, pentru a simți disponibilitatea părților de a face anumiți pași, iar acum mingea este de partea Moldovei.

„Posibil că următorul pas va fi vizita la Moscova a vicepremierului, ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Moldovei Nicu Popescu, care a vizitat mai devreme capitala Rusiei și a reușit să stabilească relații cu ministrul Afacerilor Externe al Rusiei Serghei Lavrov. După aceea, va fi rîndul Prim-ministrului Nataliei Gavrilița. Dacă va urma o invitație să vină în vizită din partea Moscovei, atunci Primul ministru al Moldovei va merge și va conveni asupra tuturor problemelor specifice cu partea rusă”, a spus Valeriu Demidețchi.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?