Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Președinția a venit cu recomandări pentru Procuratura Generală privind combaterea corupției

14 aug. 2021,, 11:07   Politică
4577 11

Administrația Prezidențială a publicat recomandările pentru Procuratura Generală în vederea întreprinderii unor măsuri pentru a preveni riscurile eschivării persoanelor acuzate în cazurile de corupţie mare de la răspunderea penală, transmite Noi.md cu referire la eNews.

Recomandările constau în patru puncte principale.

„1. Să creeze un grup de lucru în cadrul căruia să fie incluși reprezentanți ai Ministerului Justiției, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova, Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, Centrului Național Anticorupție precum și alți reprezentanți ai instituțiilor de stat cu atribuții în domeniu, care va elabora propuneri de amendare a legislației naționale în vederea perfectării cadrului normativ penal și de procedură penale.

2. Să examineze circumstanțele cauzelor penale, în care persoanele bănuite pe cazurile de corupție în proporții mari și deosebit de mari s-au eschivat sau au părăsit teritoriul Republicii Moldova.

3. Să identifice responsabilii, implicit de cauzele penale , care au permis eschivarea de la actul justiției a persoanelor învinuite în dosarele de rezonanță pentru faptele de corupție în proporții mari și deosebit de mari, precum și motivele neaplicării măsurilor preventive prevăzute de lege, în special obligarea de a nu părăsi țara, prevăzută de art. 178 din Codul de procedură penală, cu aplicarea sancțiunilor respective.


4. Să pună în sarcina conducătorilor instituțiilor luarea la control a dosarelor aflate în gestiune, stabilind prioritar soluționarea urgentă a subiectelor de rezonanță; informarea periodică a Consiliului Suprem de Securitate despre mersul anchetei”.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?