Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Președintele Letoniei: Comisia Europeană s-ar putea expune în cîteva luni privind aderarea Moldovei la UE

7 apr. 2022,, 12:54   Politică
3558 0

Președintele Letoniei, Egils Levits, susține că, Comisia Europeană s-ar putea expune în cîteva luni cu privire la cererea pentru aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE).

Totodată, aceasta a reiterat că Letonia sprijină totalmente decizia Moldovei de a depune cererea de aderarea și a îndemnat și statele membre să ofere suport în acest sens, notează Noi.md cu referire la tv8.md.

„Acum evident decizia aparține Comisiei Europene care urmează să vină cu o decizie în acest sens. Intenția Comisiei Europene este de a prezenta această opinie destul de curînd, curînd înseamnă chiar pe parcursul acestui an, s-ar putea chiar în cîteva luni. Noi urmărim cu atenție această decizie și chemăm și alte state să ofere acest suport pentru a se lua o decizie rapidă, astfel încît să putem să inițiem deja negocierile cît mai rapid posibil”, a declarat președintele Letoniei.

„Noi vedem Republica Moldova ca și parte a Europei. Moldova este pe harta Europei și noi sperăm și sîntem convinși că într-un timp nu atît de îndepărtate noi vom fi ambele state membre ale UE... Republica Moldova a fost și va rămîne o țară prioritară pentru conlucrare și dezvoltare”, a conchis oficialul.

Republica Moldova va primi săptămîna viitoare chestionarul din partea Comisiei Europene cu privire la cererea de aderare la Uniunea Europeană.


Potrivit ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, „sînt semnale foarte bune, foarte pozitive” în acest sens. Ba mai mult, ministrul este convins că majoritatea statelor membre UE ne susțin în parcursul nostru european.

În baza acestui chestionar, care va fi îndeplinit de către un grup de lucru, va fi evaluată pregătirea Republicii Moldova de a deveni stat candidat aderării la UE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?