X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Premierul României: „Este necesar ca R. Moldova să primească un răspuns favorabil la aspirațiile sale europene”

29 apr. 2022,, 09:37   Politică
2343 0

Premierul României Nicolae Ciucă a pledat, joi, 28 aprilie, la reuniunea organizată de Biroul Grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, pentru acordarea de sprijin Republicii Moldova, „care este profund afectată nu doar de criza energetică, ci și de criza refugiaților din Ucraina”.

Totodată, oficialul român a menționat că „este necesar ca Republica Moldova să primească susținere fermă și un răspuns favorabil la aspirațiile sale europene”

„Am pledat pentru necesitatea unui răspuns european robust în ceea ce privește controlul prețurilor la energie și am prezentat măsurile implementate de România pentru atenuarea efectelor prețurilor ridicate asupra consumatorilor vulnerabili. Este important să promovăm energia bazată pe gaz și nuclear ca energie de tranziție în procesul de decarbonizare progresivă a economiei europene”, se mai arată în mesajul lui Ciucă.

UE va examina oficial, săptămâna următoare, cererile din partea Ucrainei, Georgiei și Republicii Moldova de aderare la bloc, a anunțat președinta Parlamentului European, Roberta Metsola. Șefa legislativului european a mai adăugat că lidera de la ChișinăuMaia Sandu a fost invitată să se adreseze Parlamentului European, invitație ce a fost deja acceptată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?