Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Reprezentanții Ministerului Apărării Naționale al României, primiți la MAEIE. Subiectele discutate

16 sep. 2022,, 15:28   Politică
2222 0

Secretarul de stat Ruslan Bolbocean a avut o întrevedere cu Simona Cojocaru, secretar de stat pentru politică de apărare, planificare și relații internaționale al Ministerului Apărării Naționale al României, aflată într-o vizită în Republica Moldova în contextul Reuniunii a 7-a a Comisiei militare mixte moldo-române.

Diplomatul moldovean a subliniat prioritățile actuale ale țării noastre care vizează avansarea procesului de integrare europeană în contextul obținerii statutului de stat candidat, reforma justiției, combaterea corupției, buna guvernare, dar și provocările cu care se confruntă țara noastră în contextul războiului din Ucraina.

A fost accentuată importanța sporirii rezilienței și consolidării capacităților instituțiilor naționale pentru contracararea noilor amenințări, un obiectiv important fiind inclusiv reformarea și modernizarea sectorului de securitate și apărare în conformitate cu noile evoluții ale mediului de securitate.

Oficialul român a reafirmat sprijinul pe care îl oferă România în procesul de implementare a agendei de reforme și de aderare la Uniunea Europeană, precum și angajamentul pentru consolidarea cooperării bilaterale în domeniul apărării.

La rîndul său, secretarul de stat Ruslan Bolbocean a mulțumit pentru contribuția generoasă a statului român pentru toate inițiativele care vizează dezvoltarea europeană a țării noastre.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?