Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Președintele Parlamentului efectuează o vizită oficială în Suedia

6 feb. 2023,, 11:00   Politică
1907 1

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, efectuează o vizită oficială în Regatul Suediei, în perioada 6-9 februarie 2023, la invitația omologului său suedez.

La Stockholm, șeful legislativului se va întîlni cu Președintele Riksdagului, Andreas Norlén, și cu reprezentanții mai multor comisii parlamentare. Președintele Parlamentului va avea întrevederi la Guvern cu Prim-ministrul Suediei, Ulf Kristersson, cu ministrul pentru Afaceri Europene, Jessika Roswall, și cu ministrul Apărării, Pål Jonson.

Despre mediul de afaceri din țara noastră și posibilitățile de dinamizare a schimburilor comerciale moldo-suedeze se va discuta la întrevederile cu reprezentanții ministerului de profil, ai Camerei de Comerț și Industrie, ai Agenției Suedeze pentru Asistență, cu Președintele Consiliului Municipal din Stockholm, Olle Burell, și cu membrii reprezentativi ai comunității locale de business.

Potrivit agendei, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, urmează să să aibă o întîlnire cu cetățenii moldoveni care locuiesc, învață sau muncesc în Regatul Suediei și să viziteze orașul Uppsala.

Din componența delegației parlamentare care îl va însoți pe șeful legislativului la Stockholm fac parte președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman, președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, președinta Comisiei de control al finanțelor publice, Tatiana Cunețchi, și Președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Radu Marian.

0
0
0
0
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?