Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Partidele de dreapta se alungă singure în opoziție. Opinie

3 iun. 2021,, 17:05   Politică
3152 5

La această etapă, partidele de dreapta au șanse mici de a cîștiga alegerile parlamentare anticipate pe cont propriu, și ele greșesc mizînd doar pe Maia Sandu. Pentru ele ar fi mult mai rezonabil să aducă în Parlament măcar un mic partener.

Această opinie a fost exprimată de politologul Igor Volnițchi în cadrul emisiunii "Întrebarea principală" cu Iulia Feodorova la NTV Moldova, relatează eNews.

Comentând refuzul PLDM și al altor partide de dreapta de a participa la alegeri, el nu a exclus că o astfel de decizie a fost luată după discuția cu reprezentanții ambasadelor occidentale, care i-au obligat să refuze la participarea la alegeri în favoarea PAS.
"Nu este un secret că mulți lideri ai partidelor mici pro-europene sînt dependenți de factorii externi. Și decizia lor poate fi influențată. Dar, în opinia mea, aceasta este o strategie greșită pe care dreapta a ales-o în aceste alegeri. Este clar că Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) are puține șanse să preia puterea de unul singur. Chiar dacă va fi pe primul loc în alegeri. Dar el nu va avea o majoritate. Și ce se va întîmpla atunci? Cu cine se vor uni atunci? Cei de dreapta greșesc mizînd doar pe Maia Sandu. Ei practic se duc în opoziție", a spus Igor Volnițchi.

În opinia sa, pentru partidele de dreapta ar fi mult mai rezonabil să aducă în Parlament măcar un mic partener.

"Fără aceasta, ei nu vor ajunge la guvernare. La această etapă, ele au puține șanse. Desigur, situația se poate schimba atît în favoarea celor de dreapta, cît și a celor de stînga. Electoratul indecis se decide pe ultima sută de metri. Aceasta este o treime din alegători", a spus politologul.


El crede că, la această etapă, situația pentru dreapta nu arată foarte bine, iar partidele de stînga au mult mai multe șanse să formeze o coaliție în Parlament.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?