X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3989

Guvernul britanic va sprijini un proiect de consultanță anticorupție pe lîngă Președinție

12 mai. 2021,, 15:25   Politică
2179 2

Un proiect de consultanță anticorupție pe lîngă președintele R.Moldova va fi sprijinit de Guvernul Marii Britanii, a anunțat astăzi Maia Sandu în urma întrevederii cu ministrul britanic pentru Vecinătatea Europeană, Wendy Morton.

Experții contractați în cadrul programului vor oferi asistență tehnică pentru realizarea mandatului președintelui în domeniul anticorupție și în reforma justiției.

Șefa statului a mai anunțat că R.Moldova va valorifica plenar oportunitățile oferite de Acordul de parteneriat strategic, comerț și cooperare semnat în decembrie 2020 cu partea britanică, dar care încă nu a fost ratificat.

„Vorbim despre un cadru nou al relațiilor bilaterale, crearea platformei de dialog politic la cel mai înalt nivel. Restabilirea prezenței R.Moldova pe arena internațională este prioritatea politicii mele externe”, a conchis Sandu.

La rîndul său, Wendy Morton, a declarat că Marea Britanie urmărește situația social-politică din țara noastră și este gata să ofere ajutor. Totodată, autoritățile de la Londra monitorizează buna desfășurarea a alegerilor parlamentare din R.Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?