Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Acordul moldo-român de înființare a punctului de trecere Leova-Bumbăta, aprobat

1 sep. 2022,, 18:15   Politică
2597 0

Cabinetul de miniștri a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind înființarea punctului de trecere a frontierei de stat LeovaBumbăta, încheiat la București, la 22 august 2022. Noul punct de trecere urmează a fi deschis traficului internațional rutier, pe segmentul moldo-român.


Odată instituit, acesta va permite accelerarea și facilitarea traversării frontierei de către persoane și mijloace de transport, fluidizarea traficului transfrontalier și reducerea timpului de așteptare la celelalte puncte de trecere a frontierei de stat, care acum sînt mai solicitate.

De asemenea, noul punct la frontieră va contribui la îmbunătățirea capacităților de procesare a mijloacelor de transport, care tranzitează Republica Moldova, dezvoltarea rețelei căilor comerciale pentru traficul transfrontalier și sporirea nivelului de securitate atît pe plan național, cît și regional.

În conformitate cu prevederile Acordului, deschiderea punctului de trecere Leova-Bumbăta se va efectua după crearea infrastructurii corespunzătoare și asigurarea cu personal necesar, în corespundere cu normele și standardele în vigoare.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?