X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

PPDA ar putea înainta încă o moțiune de cenzură împotriva guvernului Chicu

26 iul. 2020,, 12:00   Politică
4210 7

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, nu exclude că deputații formațiunii sale vor înainta o nouă moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu, însă acest lucru se va întîmpla în momentul în care „se vor întruni circumstanțele necesare”. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Puterea a 4-a, de la N4, scrie unimedia.

„În condițiile în care se vor întruni circumstanțele necesare pentru a depune o nouă moțiune de cenzură, o vom face, pentru că acestea sînt instrumentele democratice. Trebuie să pui în aplicare niște mecanisme constituționale, legale. În momentul în care se vor întruni circumstanțele necesare în acest sens, vom veni cu o nouă moțiune”, a declarat Andrei Năstase.

„Dacă lucrurile vor derapa atît de grav încît să ne fie pusă în pericol libertatea noastră personală sau a țării, bineînțeles că vom recurge și la proteste, toate mijloacele democratice vor fi puse în aplicare, în vederea debarcării lui Chicu”, a mai adăugat liderul Platformei DA.

Năstase spune că preferă să meargă „cu capul spart, dar în picioare, decît în genunchi: „Luptînd, muncind pentru mine, pentru familia mea, țara, poporul meu, decît să merg în genunchi, cu picioarele sau genunchii zdreliți. Asta sînt eu, aceasta este Platforma DA. Nu mă sperie ghiulelile, săgețile, oalele. În caz contrar, probabil trebuia să stau liniștit și eu în străinătate, să îmi văd de cariera mea de avocat, să nu mă întorc aici să mă bat pentru schimbare în țara asta”.

„Cînd îi auzi ce aceștia cu matematica, repet, sîntem 26 cei din Blocul ACUM, ce-ar fi trebuit să facem, poate că nu ar fi trebuit să ne luăm mandatele, ar fi trebuit să ne ducem repede să ne vedem de viața noastră. Nu poți face nimic, nu, domnilor, trebuie de luptat și de muncit. Acesta este crezul meu și al Platfomei DA”, a conchis Năstase.


Platforma DA și Partidul Acțiune și Solidaritate au semnat, după mai multe discuții și presiuni publice, o moțiune de cenzură împotriva actualului Guvern, chiar dacă inițial PAS spunea că nu va semna documentul pînă nu se va asigura că există 51 de voturi.

Ulterior, formațiunea Maiei Sandu a semnat, totuși, moțiunea și a invitat democrații să o susțină, inițiind negocieri în acest sens, departe de ochii presei însă. La final, PD a anunțat că nu este gata să voteze alături de cei care au părăsit anterior rîndurile democraților, numindu-i „transfugi și corupți”.

Moțiunea a eșuat însă, acumulînd 46 de voturi, din cele 51 necesare, în ședința desfășurată cu scandal pe 20 iulie 2020 în Parlament.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?