Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Momentul în care Sergiu Sîrbu nu a fost lăsat să asiste la ședința CSM

4 mar. 2021,, 14:37   Politică
2701 2

Serviciul Protecție și Pază de Stat (SPPS) a transmis la solicitarea TV8 imaginile video din care se poate vedea momentul în care membrul Consiliului Suprem de Securitate (CSS) Sergiu Sîrbu nu a fost lăsat să asiste la ședința CSS de către angajații SPPS.

Imaginile video de pe camerele de supraveghere au fost înregistrate în ghereta care reprezintă intrarea mobilă din curtea Președinției și intrarea din sediul instituției.

Incidentul de la Președinție a avut loc pe 26 februarie curent. Atunci angajații SPPS au spus că nu i-au permis accesul din motiv că nu deputatul s-a regăsit în lista persoanelor admise.

Ulterior Sergiu Sîrbu a depus o plîngere la Procuratura Generală (PG) împotriva angajaților SPPS, care potrivit lui au încălcat Codul Penal și au făcut exces de zel la îndeplinirea ordinelor ilegale. Alesul poporului a spus că a fost bruscat de angajații SPPS.

Președinta Maia Sandu a spus că lui Sergiu Sîrbu i-a fost interzis accesul din motiv că la ședință s-a discutat despre situația de la Aeroportul Internațional Chișinău, iar alesul poporului s-ar afla în conflict de interese.


La scurt timp după aceasta deputatul a cerut să fie înștiințat dacă Autoritatea Națională de Integritate a fost anunțată despre conflictul de interes. Mai mult, alesul poporului a cerut de la ANI să verifice dacă însăși Maia Sandu și consilierul ei Veaceslav Negruța nu s-au aflat în conflict de interes.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?