X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

O nouă încercare de a o alege pe Gavrilița nu va exista. Declarație

12 feb. 2021,, 13:55   Politică
4766 8

Decretul Președintelui Maia Sandu privind numirea repetată a Nataliei Gavrilița drept candidat la funcția de prim-ministru va fi contestat la Curtea Constituțională și nu va mai exista o nouă tentativă de alegere a acesteia în Parlament.

Despre aceasta a declarat pentru eNews deputatul în parlamentul Republicii Moldova din partea PSRM Gaik Vartanean, amintind că într-o țară parlamentară, cum este Moldova, guvernul este subordonat anume parlamentului și președintele nu poate interveni în procesul Constituțional de alegere a guvernului, dacă totul merge conform procedurii clar stabilite.

Referindu-se la candidatura Marianei Durleșteanu și a deputaților care au susținut-o, el a menționat că nu au fost create coaliții. "Există 54 de semnături - acesta este un document tehnic în susținerea candidatului la funcția de prim-ministru, ceea ce vorbește despre faptul că ea se bucură de susținerea majorității deputaților. Socialiștii au înaintat candidatura și au propus tuturor fracțiunilor să o susțină. Iar PSRM este gata să discute și în continuare cu alte fracțiuni despre calea de ieșire din criza politică", a declarat Gaik Vartanean.

Potrivit lui, principala motivație de înaintare a Guvernului Durleșteanu este necesitatea unui guvern "anticriză", care trebuie să înceapă urgent să rezolve problemele țării, în primul rînd, vaccinarea și problemele economice legate de criza pandemică și impactul său negativ asupra economiei. Totodată, nimeni nu anulează necesitatea alegerilor parlamentare anticipate.

"Dar, în condițiile în care unele țări sînt deja vaccinate mai mult de 50% din populație, iar în Republica Moldova vaccinarea încă nu a început, a lăsa țara fără guvern încă, cel puțin, pentru 6-7 luni, fără nici o garanție, că în următorul parlament ușor și natural va fi create o coaliție de lucru și un govern funcțional, este cel puțin iresponsabil față de cetățenii simpli din țara noastră", a subliniat deputatul PSRM.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?