X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Ambasadei Italiei a făcut un apel la adresa actorilor politici de la Chișinău

26 apr. 2021,, 13:35   Politică
1723 0

În contextul recentelor evenimente din Parlamentul Republicii Moldova, Ambasada Italiei face un apel către forțele politice să respecte dreptul și prerogativele constituționale.

„În contextul recentelor evenimente, Ambasada Italiei face un apel din inima către forțele politice moldovenești de a respecta Dreptul și prerogativele constituționale. Credem că principiul Separării Puterilor constituie unul din pilonii fundamentali ai Statului de Drept și al Democrației”, este mesajul Ambasada Italiei, într-o postare pe Facebook.

Reamintim că la sfîrșitul săptămînii trecute, cu voturile deputaților majorității parlamentare, a fost anulat decretul de numire a Domnicăi Manole în calitate de judecător la Curtea Constituțională, fiind numit în funcția de judecător constituțional Boris Lupașcu. În aceeași zi, președintele Maia Sandu, a convocat Consiliul Suprem de Securitate, în cadrul căruia le-a solicitat conducătorilor organelor de forță să nu se lase antrenați în acțiuni anticonstituționale. De asemenea, șefa statului i-a cerut Procuraturii Generale să investigheze acțiunile sub aspectul infracțiunii de „uzurpare a puterii în stat”. Ca urmare a sesizării depuse de către deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, vineri seara Curtea a suspendat hotărîrea Parlamentului privind revocarea Domnicăi Manole din funcția de judecător CC și cea privind numirea lui Boris Lupașcu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?