Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Opinie: După Voronin, în politica moldovenească a venit moda oamenilor fără o biografie de muncă

8 feb. 2021,, 14:40   Politică
3292 2

Noul președinte al Moldovei, Maia Sandu, are o serie de principii pe care intenționează să le urmeze, indiferent de orice, și acest lucru ar putea avea un impact negativ asupra viitorului apropiat al țării.

Această opinie a fost exprimată de jurnalistul Valeriu Reniță, vorbind în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune cu Elena Levițkaia-Pahomova", relatează Noi.md.

"Maia Sandu are propriile principii. Putem numi cu siguranță primul său principiu: "Va fi așa cum eu am spus". Al doilea principiu: "Nu-mi recunosc niciodată greșelile”. Un alt principiu al Maiei Sandu este: "Să nu-i trădeze pe ai săi" și acesta este principiul lui Vladimir Plahotniuc, pînă în acea zi din iunie 2019, cînd el i-a trădat pe toți și cînd el a fost trădat", a menționat Valeriu Reniță.

Jurnalistul a subliniat că, din cauza acestor principii, actualul președinte nu este gata să meargă la compromisuri și poate încerca să transforme cu forță sistemul administrației publice din Moldova.

El a atras atenția asupra faptului că Maia Sandu nu a învățat lecțiile conducerii statului, pe care a învățat-o la vremea sa ex-președintele Vladimir Voronin, dar, de asemenea, ea nu are o experiență normală în sectorul real, la fel ca și candidatul înaintat la funcția de prim-ministru, Natalia Gavrilița.


"Ei au lucrat puțin în Ministerul Educației, dar acesta nu poate fi numit un sector real. La Ministerul Economiei, Natalia Gavrilița a avut o funcție la nivel de șef adjunct de departament și aceasta nu este un sector de care să fii responsabil", a spus Valeriu Reniță.

În opinia sa, după Vladimir Voronin, în politica moldovenească a venit moda oamenilor fără biografie de muncă și înaintarea la posturi de conducere și responsabile ale unor persoane și politicieni care nu au condus cu oamenii și nu au făcut nimic concret, fără biografii și cariere de muncă.

"Ei reprezintă organizațiile de elită ale societății civile care lucrează pentru organizațiile politice din Moldova și, respectiv, vor face ceea ce le vor spune curatorii lor occidentali", a subliniat jurnalistul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?