Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Mesajul prim-ministrului interimar, Aureliu Ciocoi, cu prilejul Zilei Drapelului de Stat

27 apr. 2021,, 09:18   Politică
2300 0

La 27 aprilie în Republica Moldova este sărbătorit Drapelul de Stat care a fost adoptat în anul 1990 ca simbol național de către deputații primului Parlament ales democratic, semnatari ai Declarației de Independență.

Cu acest prilej, prim-ministrul interimar, Aureiul Ciocoi, a venit cu un mesaj.

”Arborat cu multă cinste pe edificiile de stat din republică, de la Naslavcea pînă la Giurgiulești, de la Criva pînă la Palanca, pe teritoriul ambasadelor și consulatelor Republicii Moldova peste hotare, faldurile Tricolorului ne amintesc despre memoria colectivă a trecutului, depășirea provocărilor prezentului și aspirațiile noastre de viitor în marea familie a țărilor europene. Avînd ca pilon democrația, statul de drept, protejarea și respectarea drepturilor fundamentale ale cetățenilor, Drapelul de Stat este un mesager al suveranității și independenței Republicii Moldova, fiind purtat prin lume cu multă demnitate de către numeroșii noștri conaționali plecați în străinătate, oferind un sentiment de mîndrie și de apartenenţă la ţară şi la valorile noastre naţionale”, a declarat Ciocoi.

În perioada complicată a pandemiei, premierul îndeamnă pe toţi cetățenii Republicii Moldova din țară și din diasporă, să cinstească așa cum se cuvine acest simbol naţional.

”Fiind etalat pe frontispiciul clădirilor publice din localitatea Dumneavoastră de baștină, acasă sau fluturînd de rînd cu alte steaguri la sediul organizațiilor internaționale, Drapelul de Stat rămîne sinonim cu libertatea, deschiderea, cooperarea și perpetuarea noastră ca popor. La mulţi ani, Tricolor! La mulți ani, Republica Moldova!”, a mai spus Ciocoi.


De menționat că informații despre simbolurile Moldovei istorice pot fi găsite pe site-ul moldovenii.md

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?