X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Popșoi spune cine ar putea deveni prim-ministru în noul Guvern

16 iul. 2021,, 15:55   Politică
3467 2

Şedinţa de constituire a noului Parlament va avea loc cel mai probabil în 26 iulie. Despre asta a anunţat vicepreşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate Mihai Popşoi, în cadrul unei emisiuni de la Prime.

Potrivit lui, această dată reiese din termenii legali în care Comisia Electorală Centrală urmează să aprobe raportul final privind rezultatele alegerilor parlamentare anticipate, iar Curtea Constituţională să valideze mandatele noilor deputaţi.

"La începutul săptămînii viitoare, luni, probabil, CEC va face totalizare... Curtea va avea cam o săptămînă la îndemînă, respectiv, peste o săptămînă, undeva în data de 26 vom putea face şedinţa inaugurală a Parlamentului."

Mihai Popşoi a mai declarat că garnitura noului Guvern este aproape gata.

"Pe unii dintre portofolii avem cîte doi candidaţi şi încă nu am luat o decizie finală. Cu siguranţă, sînt şi oameni din afară. Noi am spus-o direct că sîntem deschişi pentru toţi oameni buni, indiferent din ce partide vin, din societate civilă, sînt aici, din ţară, sau din diasporă."

Vicepreşedintele PAS a mai fost întrebat cine va ocupa fotoliul de prim-ministru în noul Guvern, Natalia Gavriliţa sau Igor Grosu, desemnaţi anterior în această funcţie.

"Unul dintre cei doi colegi de-ai mei, care au fost nominalizaţi şi în această iarnă, unul dintre ei se va regăsi."

Mihai Popşoi susţine că majoritatea parlamentară va propune modificarea Constituţiei pentru eliminarea imunităţii deputaţilor implicaţi în scheme de corupţie.

Printre alte proiecte pe care PAS îşi propune să le implementeze imediat ce-şi va începe activitatea noul Parlament se numără introducerea confiscării averii nejustificate, evaluarea externă a judecătorilor chiar din septembrie şi asigurarea pensiei minime de 2000 de lei din 1 octombrie. De asemenea, PAS promite că îi va trata corect pe deputaţii din opoziţie şi va
asigura transparenţa în activitatea noului Legislativ.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?