Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Popescu, la Paris: Sper că legislativul francez va sprijini demersul european a țării

13 iun. 2022,, 12:30   Politică
4823 0

Șeful diplomației din Republica Moldova, Nicu Popescu, a avut întrevederi la Senatul Republicii Franceze cu președintele Comisiei afaceri externe, apărare și forțe armate Christian Cambon și vicepreședintele Comisiei afaceri europene Cyril Pellevat. Toate aceste întîlniri au avut loc în cadrul vizitei de la Paris a ministrului de Externe.

„Am apreciat intensificarea dialogului pe dimensiunea parlamentară între țările noastre, evocînd vizita recentă la Chișinău a delegației senatorilor francezi din cadrul Grupului de prietenie Franța – Republica Moldova și am consemnat importanța contactelor dintre comisiile parlamentare de profil în vederea preluării celor mai bune practici în domenii precum justiția, apărare și securitate, finanțele, administrația publică locală, precum și pentru avansarea parcursului nostru ireversibil european”, a menționat vicepremierul Nicu Popescu, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

Oficialii au discutat situația regională, consecințele războiului Rusiei împotriva Ucrainei, inclusiv asupra țării noastre și recuperarea socio-economică, fiind remarcată necesitatea consolidării rezilienței interne.

„Am mulțumit senatorilor francezi pentru susținerea acordării statutului de țară candidat pentru Republica Moldova și am exprimat speranța că legislativul francez va sprijini în continuare demersurile de modernizare și transformare europeană a țării noastre. Mă bucur că domnul senator Christian Cambon a acceptat invitația de a vizita țara noastră pentru a avansa în continuare dialogul privilegiat moldo-francez”, a conchis ministrul Nicu Popescu.


Popescu s-a întâlnit la Paris cu senatori francezi: Sper că legislativul francez va sprijini demersul european a țării

Ministrul Afacerilor Externe se află la Paris de la sfîrșitul săptămînii trecute. Nicu Popescu a avut întrevederi cu mai mulți oficiali europeni. Acesta a mer în Franța să muncească împreună cu președinția franceză la Consiliul Uniunii Europene pentru a aduce Republica Moldova mai aproape de UE. Totodată, Poescu s-a văzut și cu moldovenii care muncesc în Franța.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?