Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Popescu a vorbit despre numirea nașului său de cununie ca ambasador în Grecia

27 mai. 2022,, 12:14   Politică
3464 0

Aflat în vizită la Praga, ministrul moldovean de externe a vorbit într-un interviu pentru Europa Liberă despre despre numirea nașului său de cununie ca ambasador în Grecia.

Guvernul din care face parte și ministrul moldovean de externe a fost ales pentru promisiunea că va combate corupția și nepotismul. Pe 18 mai însă, a aprobat numirea diplomatului Andrei Popov ca ambasador moldovean în Grecia. Popov, un cunoscut diplomat de carieră, este însă și nașul de cununie al ministrului Popescu.

În interviul pentru Europa Liberă, șeful diplomației moldovene s-a apărat, spunând că Andrei Popov este deja un „diplomat de rang înalt, a fost viceministru de externe timp de mai mulți ani, a fost ambasador în Austria și la OSCE”. „Este un diplomat cu o reputație aleasă, are capacitățile adecvate și are dreptul să fie numit într-un post diplomatic, ca ambasador în Grecia, și a dovedit de-a lungul carierei lui că poate fi ambasador”, a mai spus Popescu.

Dă bine totuși această numire unui guvern care spune că va eradica nepotismul?

Ministrul Popescu a răspuns invocând „principiul meritocrației”. „Oare un diplomat care și-a petrecut toată viața în politica externă, care a fost viceministru de externe, nu are dreptul să fie în continuare în serviciul diplomatic numai pentru că s-a schimbat contextul politic, iar în postul de ministru a fost numit cineva ca mine?”, a spus Popescu, adăugând că este „rezonabil” ca „un diplomat respectat, fost ambasador, fost viceministru” să-și poată continua cariera neîntrerupt.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?