X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Popescu, despre pașii realizați de țara noastră în parcursul său european

24 mar. 2023,, 18:30   Politică
2731 0

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu, împreună cu o delegație din țara noastră, a participat la cel de-al doilea Dialog Politic și de Securitate la nivel Înalt UE-Republica Moldova care a avut loc la Bruxelles, după lansarea sa la Chișinău pe 18 martie 2022.

În cadrul intervenției sale, ministrul de externe Nicu Popescu s-a referit la pașii realizați de țara noastră în parcursul său european și a prezentat măsurile pe care le întreprind autoritățile pentru a contracara amenințările cu care ne confruntăm și încercările unor actori de a destabiliza situație din țară. La fel, s-a discutat despre securitatea regională în contextul războiului de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei şi consolidarea rezilienței țării.

„Am subliniat importanţa asistenței de care beneficiem prin intermediul Facilității Europene pentru Pace (EPF), un instrument al UE care are drept scop păstrarea păcii, consolidarea securității internaționale și prevenirea conflictelor, investiția UE pentru reziliența și securitatea Republicii Moldova fiind și o investiție pentru pacea și prosperitatea europeană. În ultimul an, țara noastră a dat a demonstrat că ne merităm locul în cadrul marii familii europene, solidaritatea noastră cu poporul ucrainean și procesele de reformare strategică din interiorul țării fiind apreciate de întreaga comunitate internațională.

Le-am mulțumit partenerilor externi pentru toată asistența acordată în ultimul an și am accentuat că mizăm în continuare pe sprijinul instituțiilor și statelor membre ale UE, inclusiv în ceea ce privește asistența financiară, atragerea investițiilor, consolidarea hub-ului Republica Moldova - UE pentru securitate internă și managementul frontierelor, precum și importanța detașării în Republica Moldova a unei misiuni civile cu mandat de consiliere în cadrul Politicii de Securitate și Apărare Comună.” – a declarat vicepremierul Nicu Popescu.

3
0
0
0
16

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?