X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Politologi: Autoritățile vor trebui să caute profesioniști nu numai în echipa lor mică

14 noi. 2021,, 12:01   Politică
5340 12

Observatorii politici au evaluat raportul Guvernului Nataliei Gavrilița pentru 100 de zile.

Vitalie Andrievschi consideră că Cabinetul de Miniștri încă nu a reușit să dezvolte o politică coerentă pentru dezvoltarea economiei, educației, agriculturii și sănătății și atrage atenția asupra necesității schimbării de personal, transmite Noi.md.

"În multe domenii nu se observă o eficiență, iar la un moment dat unii își vor da seama că trebuie să plece și să elibereze fotoliul. Vor acest lucru Gavrilița sau Sandu sau sau nu vor, dar trebuie făcute schimbări și vor trebui să mărească cercul și să caute profesioniști nu numai în grupul lor mic".

Despre înlocuirea unor miniștri vorbește și Corneliu Ciurea: "În viitorul apropiat presiunea va crește. Vor trebui să recurgă la anumite măsuri pentru a îmbunătăți imaginea guvernului. De exemplu, să înlăture unii miniștri, punînd răspunderea asupra lor".


Anatol Țăranu atrage atenția asupra lipsei unei comunicări suficiente între guvern și societate și graba deciziilor de a demite unii oficiali:

"Marea majoritate a miniștrilor sunt foarte reținuți în comunicarea cu jurnaliștii și societatea. Poate că schimbările de personal nu au fost bine gîndite și au fost înaintate prin metode care nu contribuie la eficacitatea managementului".

Vorbind în cadrul emisiunuu Prime-time de la postul de televiziune Prime, prim-ministrul Natalia Gavrilița a recunoscut că în structurile de stat există o lipsă acută de personal.

- Avem sute de posturi vacante.

- În funcții-cheie sau vorbiții despre toate funcțiile?

- Nu știu care sînt ultimele cifre. Avem posturi vacante de șefi adjuncți de agenții, departamente, funcționari începători. De aceea, îndemn pe toți cei care doresc să facă o carieră în serviciul public să depună cereri.

Prezentînd joi raportul cu privire la cele 100 de zile de activitate a Guvernului, Natalia Gavrilița s-a declarat mulțumită de rezultate. În primul rînd, ea a subliniat gestionarea situației epidemice, soluționarea crizei energetice, precum și curățarea instituțiilor statului de oficialii corupți.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?