Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

De ce minte Renato Usatîi despre relația sa cu autoritatea criminală "Jora Belțkii"

16 dec. 2020,, 12:45   Politică
6935 0

Primarul de Bălți Renato Usatîi încearcă să ascundă relațiile pe care le are cu autoritatea criminala Gheorghe Nazaruc, cunoscut drept “Jora Belțkii”. În cadrul emisiunii În Profunzime de la Pro TV, Usatîi s-a bîlbîit, cînd a fost întrebat de unde îl cunoaște pe Nazaruc. Inițial politicianul a spus că îl cunoaște foarte bine, ca ulterior să declare că îl știe doar vizual.


“Eu îl cunosc foarte bine… Cînd eram student în municipiul Bălți, eu personal îl cunosc din anii cei ca sportiv…. Adică vizual”, a declarat Usatîi.

Interlopul Gheorghe Nazaruc, alias Jora Belițkii, cunoscut ca fiind „mâna dreaptă” a capului lumii criminale, Grigore Caramalac, a fost extrădat la începutul acestei săptămîni de către Serviciul de Securitate al Ucrainei autorităților moldovene. Nazaruc ar fi participat la o adunare cu reprezentanții lumii interlope din Ucraina la care au fost redistribuite sferele de influență. Asta în timp ce se afla în căutare internațională prin Interpol, fiind cercetat penal în Republica Moldova, pentru o serie de jafuri și atacuri banditești.


Anterior portalul Deschide.md a scris că pe Renato Usatîi și Jora Nazaruc îi leagă o prietenie încă din 1995. Liderul formațiunii "Partidul Nostru" a recunoscut că i-a vîndut mașina lui Gheorghe Nazaruc. Totodată, Usatîi a recunoscut că la Moscova este vecin cu autoritatea criminală Grigore Caramalac, iar Nazaruc îl vizita des pe patronul său.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?