Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

De ce Sandu nu a avut încă o întrevedere oficială cu Putin. Explicația prim-ministrului

23 oct. 2021,, 12:45   Politică
6835 11

Natalia Gavrilița afirmă că această întîlnire nu poate fi organizată ad-hoc și că sînt multe proceduri tehnice care trebuie urmate în anticipat.

Deși nu a putut să dea o explicație clară de ce în cazul vizitelor oficiale cu alți șefi de stat lucrurile s-au produs mult mai repede, dar atunci cînd vine vorba de Rusia, totul durează mai mult, prim-ministra ne dă însă asigurări că există toată deschiderea din partea Republicii Moldova pentru ca o asemenea întîlnire moldo-rusească să aibă loc.

„Nu este o problemă. Întotdeauna am fost deschiși și doamna președinte a fost deschisă pentru o asemenea vizită, doar că vizită la asemenea nivel se pregătește din timp, se fac niște acorduri, se lucrează la nivel tehnic, de experți. Sperăm că această vizită se va întîmpla, cînd va fi pregătită”, a declarat prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița la emisiunea „Bună seara” de la Moldova1, transmite Noi.md cu referire la agora.md.

Întrebată de ce cu alți președinți străini pregătirile au decurs mai repede, dar cu Rusia lucrurile stagneaza, Gavrilița a răspuns:

„Acest Guvern are mai puțin de 100 de zile, abia am intrat în funcție, avem mai multe crize, dar eu sînt încrezătoare că von reanima și această comisie interguvernamentală, care va putea aborda și problemele de pe agenda bilaterală și pentru a pregăti subiectele pentru o vizită.”


Cît despre venirea lui Kozak la Chișinău: „A existat într-adevăr o invitație, dar dumnealui nu a putut să vină. A fost o chestie de orar. După care doamna președinte a plecat într-o vizită oficială și ne-am gîndit că ar fi mai bine să plece o delegație de a noastră la Moscova.”

De la preluarea mandatului de președinte, Maia Sandu s-a întîlnit cu mai mulți șefi de stat, precum Klaus Iohannis, Vladimir Zelenskiy, Emmanuel Macron, Frank-Walter Steinmeier sau Andrzej Duda.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?