Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Sandu explică de ce Stamate a fost la CSM: „E consiliera mea pe justiție”

28 mai. 2021,, 07:37   Politică
5037 20

Olesea Stamate, care este candidată la funcția de deputat pe lista Partidului Acțiune și Solidaritate pentru alegerile din 11 iulie, a participat la ședința Consiliului Superior al Magistraturii, alături de șefa statului, cea stîrnit mai multe critici pentru membrii breslei.

Maia Sandu spune că Stamate a participat la CSM în calitatea sa de consilieră prezidențială, funcție din care nu a degrevat pentru perioada campaniei electorale.

„Olesea Stamate este consilierul meu pe justiție și era firesc să fie la acea ședință. Ea nu a degrevat din funcție. Există indicațiile CEC, care spun foarte clar cine e obligat să degreveze din funcție și cine nu. Deci nu a fost absolut nicio încălcare. Dacă la un moment, doamna Stamate o să decidă să degreveze din funcție, atunci va fi altă poveste, dar acum nu văd nicio problemă”, a declarat șefa statului la o emisiune de la TV8.

Totodată, Maia Sandu a respins eventualele acuzații despre imixtiune în justiție odată cu vizita sa de ieri de la CSM.

„Ceea ce am făcut eu astăzi la CSM nu a fost pentru un partid sau altul, iar atît timp cît doamna Stamate este consilierul meu, n-a fost absolut nicio ilegalitate”, a menționat Maia Sandu.


Șefa statului a mers astăzi într-o vizită la CSM, organizînd o ședință cu membrii acestuia, la care au discutat despre reforma Justiției.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?