X 
Cutremure stiri: 502

Recean spune că Șor aduce bani murdari în Moldova prin interpuși

4 noi. 2023,, 09:59   Politică
3620 2

Oligarhul fugar Ilan Șor încearcă să introducă bani murdari în Republica Moldova pentru organizarea protestelor și coruperea alegătorilor prin intermediul interpușilor.

Declarația a fost făcută de premierul Dorin Recean în cadrul ediției din 3 noiembrie a emisiunii „Bună Seara cu Mircea Surdu”, de la Moldova 1. Prim-ministrul menționat, printre altele, drept exemplu cazul liderei „Alianței Liberarilor și Democraților pentru Europa” (ALDE), Arina Spătaru, care a colaborat cu organele de drept pentru a demasca finanțarea ilegală a partidelor de către Șor, newsmaker.

În cadrul emisiunii, premierul a vorbit despre schemele pe care Ilan Șor, condamnat la 15 ani de pușcărie în dosarul „Frauda Bancară”, le folosește ca să introducă bani murdari în Moldova pentru organizarea protestelor plătite și coruperea alegătorilor. Șeful Guvernului a menționat că banii ajung în țara noastră prin interpuși.

„Fluxul de bani vine prin interpuși. Ați văzut că sînt utilizate diferite companii din Turcia, din Kazahstan, din Dubai. Deci, ei încearcă prin toate metodele să aducă bani. Inclusiv în numerar, pe care vedeți că l-au confiscat la vamă – cîte 550 de mii de euro – și alte probe documentate. Am observat și în cazul Arinei Spătaru, care a participat într-o operațiune de a demasca aceste scheme ilegale de a aduce bani murdari, bani criminali în Republica Moldova”, a spus premierul.

3
0
0
1
22

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав