X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

În baza cărui principiu sînt create noi partide în Moldova? Opinie

5 apr. 2021,, 12:30   Politică
2804 2

În Moldova, tehnologiile politice se schimbă, partidele tradiționale își pierd popularitatea, iar partidele noi sînt create în baza principiului recunoașterii, a unor sloganuri foarte rapide și recunoscute.

Această opinie a fost exprimată de către președintele fracțiunii parlamentare a PSRM, Corneliu Furculiță, vorbind în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune” cu Elena Levițkaia-Pahomova, transmite Noi.md.

Potrivit lui, tehnologiile politice se schimbă, iar partidele fundamentale, care ar avea programe politice fundamentale, dispar încet.

"Putem vedea. Chiar și acele partide noi care apar, ele nu poartă denumiri, de exemplu, Partidul Democrat sau Liberal după ideologiile politice, ci se numesc PAS, DA... Tehnologiile se schimbă, iar partidele tradiționale devin din ce în ce mai puțin populare. Noile partide se creează după principiul recunoașterii, a sloganurilor foarte rapide. Adică, de ce să mergem atât de departe în teorie, pentru a explica ce este o mișcare liberală, social-democrată, comunistă, anarhistă sau un alt tip de mișcare. Pur și simplu PAS și gata! PAS înainte, PAS înapoi. DA-spunem ”da”. În prezent, strategii politici cred că acest lucru este mai ușor de înțeles, mai accesibil oamenilor. De ce să le explici că Partidul Liberal are iată așa principii? De aceea, acum, practic, numele partidelor nu corespund întotdeauna programului, conținutului, politicii pe care o urmăresc. Din păcate, la noi există așa ceva", a spus Corneliu Furculiță.

El a subliniat, de asemenea, că partid nu înseamnă doar un nume și un lider, sau doi-trei.


"Aceasta este o structură foarte extinsă și profundă, care se bazează pe membrii de partid din teritorii, pe organizațiile din întreaga țară și numai astfel de partide au șansa de a supraviețui în orice condiții dificile. Acesta trebuie să fie un proiect de perspectivă", a declarat președintele fracțiunii parlamentare a PSRM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?