Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Plîngău critică majorarea taxelor în justiție

4 ian. 2023,, 07:12   Politică
2554 0

Președintele partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Dinu Plîngău, a criticat proiectul legii taxei de stat, votat pe 29 decembrie 2022 de către deputați.

Politicianul s-a referit, mai exact, la taxele introduse în domeniul justiției, care, potrivit lui, vor lovi asupra persoanelor „și așa sărace, dar care vor încerca să caute dreptate în instanță”, transmitestiri.

„Situația din justiție e foarte proastă și în incapacitatea de a soluționa anumite probleme din sistem, unii deputați se ocupă cu experimente. După ce au ridicat mînuța pentru a promova judecătorii controversați la Curtea Supremă de Justiție, deputații mai au tupeu să plîngă că de un an de zile, băieții buni, promovați de ei, nu-s chiar buni, că vezi, nu sînt soluționate dosarele de rezonanță și se tot amîna procesele. S-au gîndit ei mult, vreun an și ceva, și au decis să mai majoreze taxele în justiție. Asta, zic ei, îi va deranja pe milionarii fugari să achite cîteva mii de lei pentru a amîna procesele. O logică mai proastă nici că se putea de inventat. Nu, dragii noștri deputați, taxele astea nu vor lovi în fugari, ci în cei și așa săraci care vor încerca să caute dreptate în instanță, fugarii vor plăti și sute de mii cu bon și fără doar să amîne procesele”, a scris Dinu Plîngău pe pagina sa de Facebook.

Politicianul este de părere că această lege nu va îmbunătăți calitatea justiției.

„Lumea și așa-i săracă, taxele noi nu vor îmbunătăți nici situația economică, nici calitatea justiției. Cît ține de lege, unele norme sînt neconstituționale și limitează accesul la justiție, sper mult ca deputații să renunțe la aceste prevederi”, a conchis Plîngău.

12
1
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?