X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Plugaru: Exploziile din ultimele zile ar trebui să fie investigate

26 apr. 2022,, 17:15   Politică
3147 0

Exploziile din ultimele zile produse în regiunea transnistreană ar trebui să fie investigate, consideră fostul ministru al Securității, Anatol Plugaru.

"Ar trebui și normal ar fi să se facă o insvestigație. Autorii acestor provocări, dar ele sînt provocări cu siguranță, au scopul de a lărgi arena luptelor, au scopul de apropia războiul de frontierele R.Moldova, nu am nicio îndoială", a declarat Plugaru pentru Noi.md.

Fostul ministru mai afirmă că autoritățile de la Chișinău trebuie să se distanțeze de conflictul dintre Rusia și Ucraina și să respecte statutul de neutralitate al țării.

Potrivit lui Plugaru, conducerea R.Moldova ar trebui să se distanțeze de acest conflict, altă salvare nu avem decît respectarea cu strictețe a neutralității. Lucrurile s-au accelerat după promovarea în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a amendamentului cu privire la recunoașterea Transnistriei ca zonă ocupată.

"Ar fi bine să vedem o inițiativă din partea Rusiei, care patronează, controlează acest teritoriu de facto, dar lucrul ăsta nu o să se întîmple, vor fi învinuiri reciproce din toate trei părți cel puțin. Să facă cineva o investigație nu cred că va fi posibil", a mai relatat Plugaru.


2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?