X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Plugaru: „Parlamentul Moldovei a făcut o gravă greșeală militaro-politică”

3 mar. 2023,, 18:33 (reactualizat 4 mar. 2023,, 03:15)   Politică
5704 1

Declarația de ieri a Parlamentului Moldovei că Rusia declanșează o agresiune împotriva Ucrainei este o greșeală militaro-politică foarte gravă a autorităților țării noastre.

Această opinie a fost exprimată într-un interviu acordat portalului informative Noi.md de către un membru al Parlamentului Republicii Moldova de prima convocare, fost șef al KGB, ex-ministrul Securității Naționale Anatolie Plugaru.

"Adevărul este că aceasta este o provocare a Rusiei. Aceasta este o altă lovitură, o lovitură suplimentară în imaginea Moldovei ca țară neprietenoasă cu Rusia. Și în această situație, cînd parlamentul nostru a deschis a trecut de partea Ucrainei, care este în prezent un inamic al Rusiei, aceasta este o incitare, aceasta este o provocare. De fapt, această declarație oferă Rusiei un temei legal pentru a ataca Moldova. Aceasta este o invitație la ocupație", a spus fostul șef al KGB, fostul ministru al Securității Naționale din Moldova.

„Această greșeală trebuie corectată într-un fel, pentru că, atenție, dacă Rusia luptă cu atîta înverșunare împotriva fraților slavi - ucraineni, ruși, atunci moldovenii nu sînt mai aproape de ea. Și războiul nu cunoaște reguli, legi speciale. Declaraţia de ieri al Parlamentului Moldovei "Cu privire la agresiunea Rusiei» Federaţia Rusă nu va uita. Şi sînt convins că va răspunde. Îmi pare foarte rău că parlamentul nostru a coborît la acest nivel", a subliniat Anatoliе Plugaru.


Potrivit experților, Declarația „Cu privire la agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei” adoptată de Parlamentul Republicii Moldova, în care republica ia poziția uneia dintre părțile în conflict, încalcă statutul neutru al țării noastre, pe care conducerea Republicii Moldova l-a declarat adesea în ultima vreme.

88
0
0
4
18

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?