Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

PLDM și-a desemnat candidatul la alegerile prezidențiale

28 aug. 2020,, 17:18   Politică
3606 3

Vineri, 28 august, la Consiliul Politic Național, PLDM și-a desemnat candidatul pentru prezidențialele din 1 noiembrie. Potrivit formațiunii, în urma consultărilor cu organizațiile teritoriale, membrii Consiliului au decis în unanimitate să propună candidatura lui Tudor Deliu la funcția de președinte al Republicii Moldova.

Decizia de a desemna propriul candidat vine la cîteva zile după ce inițiativa liberal-democraților de a crea un bloc electoral cu PAS și Platforma DA a fost respinsă.

Tudor Deliu are 64 de ani, este filolog, magistru în drept constituțional și administrativ, are o experiență bogată în administrația publică, acumulată pe durata activității sale ca primar al comunei Răzeni, Ialoveni, și ca profesor la Academia de Administrare Publică.

Timp de nouă ani a fost deputat în Parlament, exercintînd funcțiile de președinte al fracțiunii parlamentare a PLDM și cea de vicepreședinte al Comisiei juridice, numiri și imunități.

În 1992, în timpul conflictului armat de pe Nistru, a fost Șef al Statului Major de Carabinieri și este decorat cu Ordinul „Gloria Muncii”.


Tudor Deliu a exercitat funcția de președinte al PLDM din 2018 pînă la Congresul 9 extraordinar al partidului din 16 august curent.

Participarea PLDM în calitate de concurent electoral, fie în mod separat, fie în cadrul unui bloc electoral, la alegerile prezidențiale din noiembrie anul curent a fost decisă încă pe 20 iunie de către Consiului Politic Național al PLDM. Ulterior, hotărîrea respectivă a fost reconfirmată pe 16 august de către Congresul 9 al partidului.

Președintele PLDM, Vlad Filat, a menționat că Tudor Deliu are toate calitățile necesare și întrunește toate condițiile pentru a exercita cu pricepere și demnitate funcția de șef al statului – se arată într-un comunicat al formațiunii.

Tudor Deliu este cel de-al șaselea candidat care și-a anunțat intenția de a deveni președintele R. Moldova. Pînă acum aceeași intenția au exprimat-o Octavian Țîcu (PUN), Andrei Năstase (Platforma DA), Dorin Chirtoacă (UNIREA), Maia Sandu (PAS) și Renato Usatîi (PN).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?