Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Platon: Avem "Sindromul Chirtoacă"

23 iun. 2021,, 19:36   Politică
4207 11

Peste un an – un an și jumătate toți cei care astăzi o laudă pe Maia Sandu o vor scuipa și lua la șuturi.

Asta pentru că, în țara noastră așa ceva s-a mai întîmplat nu o singură dată, dar nimeni nu a tras concluziile necesare din greșelile anterioare. Declarația a fost făcută de omul de afaceri Veaceslav Platon, în cadrul unei emisiuni televizate.

„În această țară nimeni nu vrea să gîndească. Iată noi avem „sindromul lui Chirtoacă”. Așa îl numesc eu. Chișinăuienii, intelectualitatea țării, de trei ori l-au ales în calitate de primar. Timp de 11 ani. Acum toți scuipă, desigur, dar cum să-l alegi de trei ori pe unul și același om?!”, s-a întrebat omul de afaceri.

În aceeași ordine de idei, Platon a adus exemplul Ucrainei, cînd actualul președinte ucrainean, Volodimir Zelenski, a cîștigat alegerile prezidențiale din 2019 cu aproape 74% din voturi, iar acum are o susținere de doar 18%.

Potrivit lui Veaceslav Platon, acesta este un fenomen cunoscut în psihologie, atunci cînd oamenii, „regretînd alegerea lor anterioară, acționează conform aceluiași scenariu și îl repetă”. „Pentru că starea lor psihologică este să culeagă regrete. Oamenii nu fac concluzii. Arătați-mi cel puțin un om care să zică, da, într-adevăr, eu am votat pentru Chirtoacă, dar mi-am analizat starea psihologică și după asta am înțeles greșeala și nu voi mai face asta. Există așa un om în țara noastră?”, a mai întrebat omul de afaceri, precizînd că aceasta este o întrebare retorică și nu necesită răspuns.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?